ARE demo exam : Planning project hours

Comments

3 comments

  • Avatar
    Rebecca Cassidy

    Since you need to figure out remaining hours after CDs are complete, the first thing you need to figure out is how many hours are estimated to be used to complete CDs. They’ve already used 800 hours and they’re 80% done. Therefore, if they continue at their current place (800/0.80=1000) then they’ll use 200 more hours to finish CDS (1000-800).

    Then you add that to total hours spent (200+1760=1960) and subtract that from total budgeted hours (2380-1960=420).

    Hope this helps.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Sandy Ghaly

    Rebecca Cassidy i agree with the approach but curious why you used 80% and not 84% like what is in the case study?? 

    because once you use 84% instead of 80% the numbers will change alot 

     

    thanks in advance 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rebecca Cassidy

    So the 80% that you see in my equation comes from this statement “ when construction documents are 80% complete.”. You wouldn’t use the %over/under equation. That number simply states that you’re 4% over your allotted hours at this given moment (80% done with CDs but you’ve used 84% of the hours). After finishing at their current pace they’ll be over 4%. I’m sure there is probably a complicated way to use that number to figure out the answer but I suggest going the easier route. They’ve finished 80% of CDs in 800 hours so 100% CDs would be 1000 hours. Hope that makes sense.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.

Powered by Zendesk